Tolkning av citat.



Som om ingenting av Katarina von Sydow.

Jag har valt citatet: Jag ska flytta till Stockholm. Jag överlever inte i din närhet. Det finns bara ett sätt. Att vara någon helt annan stans och låtsas att du bara var en dröm. 
Jag valde detta citat för att det var det sista som krävdes för att huvudrollen till slut skulle må bra, efter en period av sorg. Den förbjudna kärleken är allt för invecklad för att i detta fall kunna fungera. En kärlek mellan en tonårig tjej och hennes bästa kompis pappa. Det citat som jag har valt står för den frihet som hon snart inser. Varför kan man inte bara flytta ifrån siit liv och börja på ett nytt? Att skapa sig ett eget liv som hon undermedvetet har längtat efter. Elin har under flera månaders tid varit förbjudet kär i en man som hon aldrig skulle kunna få. Han godtar hennes kärlek och utnyttjar den till fullo. Men då Elin måste kämpa för att orka med att leva. Hennes kärlek till honom är obeskrivlig, då lidandet är outhärdeligt. 

Denna bild symboliserar alltså frihet. Stockholm blir Elins fristad. Dörren som är öppen på bilden, symboliserar att hon har gett sig av med sin bror till friheten. Att ljuset har tagit emot henne och att allt kan nu bara bli bättre. Det gröna i bilden är en symbolik för sorg, hat, ilska. I mörkret finner hon äntligen ljuset. Ljuset av trygghet, där hon ska leva med sin bror och inte tänka på Paul. För om hon bor kvar kommer hon ständigt dra in i sorgen igen.

Jag är inte helt nöjd med den, men den förmedlar ändå det jag vill ha sagt. Att Elin går från att vara djupt begravd i sorgen till att se ett ljus som leder till (förhoppningsvis) lycka. Jag tycker att jag kynde skrivit citatet ur boken på ett bättre sätt på bilden nu i efterhand. Jag är faktiskt rätt nöjd med den, dock finns det vissa små saker. Som att vattnet spred ut sig i den gula färgen, vilket det egentligen inte skulle vara. Sen kunde skuggan gjorts på ett lite mer detaljerat sätt. Men annars är jag nöjd. Mitt budskap finns på pappret.   

Skuggning, olika motiv









bild 1: Föreställer en Espresso Housa mugg. Jag ställde den framför mig och försökte först rita av själva formen på den. Jag la där efter på skuggningen, det tog dock rätt lång tid då jag inte kunde bestämma mig om jag var nöjd eller inte. Det var några skuggor som var svårare att få fram än andra.
bild 2: Bilden ska föreställa ett suddigum från bildsalen. Det ganska svårt att få suddigummet att se 3Demisionellt ut med hjälp av linjernas vinkel. Men jag tyckte ändå att jag lyckades ganska bra.
bild 3: Jag målade helt utifrån fantasin. Först satt jag bara och kladdade/skissade högra ögat utan någon skugga alls. Jag tyckte sedan att det blev bra och ritade då det vänstra ögat samt skuggorna och ögonbrynen. Jag tycker personligen att dem blev rätt bra.
bild 4: Ska föreställa ett träd, här använder jag mig av en annan slags skuggning, rutat. Det var dock en aning svårare än de tidigare teckningarna då man var tvungen att tänka lite mer.

Bilderna blev väldigt suddiga, är bättre i verkligheten. 

RSS 2.0