GUN / bild till Estet.



18 januari 2011 
Julia Jarlöv


Min tanke med den här bilden är att den representerar min syn på respekt för krig, våld och framförallt döden. Bilden ska föreställa en pistol som skjuter ut en kula som sedan blommar ut i abstrakta rörelser. Det är på så sätt som jag ser min respekt mot "ondska". Jag har stor respekt för det men hoppas på att den ska sakta men säkert försvinna. Som på så sätt visar "krumelurerna" hur ondskan vandrar mot något bättre. Att allt hat försvinner. Dock är det svåråtkommligt men man kan ju alltid hoppas och försöka påverka. 
Pistolen har jag valt att göra i svart färg, för att för mig så symboliserar ofta hat det mörka... I detta fall som svart.   
Jag blev till viss del nöjd med bilden. Jag skulle kunnat gjort den lite mer avancerad än vad den är. Vissa små detaljer som jag kunde ha finjusterat. Det svarta som "kommer ut" från kulan kunde jag ha gjort lite mer graciösa. De liknar mer eld än vad de skulle föreställa, fred.

Respekt för mig är något som man har mot/för någon eller något. Man tycker om personen som den är och bryr sig inte om vad den gör eller tycker om för man tycker om den lika mycket i vilket fall. Respekt kan man visa mot i princip allting som man tycker om eller inte tycker om. Det finns saker som man är rädd för och saker man inte tycker om. De visar man ofta stor respekt för. I mitt fall visar jag stor respekt för ormar och hundar. Dessa två djur är två arter som jag är rädd för och därför blir det på så sätt att jag visar respekt för dem. 

   

RSS 2.0