Kubismen



11.06.04

Jag har valt att göra en bild som är inspirerad av "kubismen". Kubismen är den sorts målningar som har olika föreställande motiv där de innehåller olika sorters former. Dessa former kan vara till exempel rektanglar, trianglar, kvadrater, cirklar m.m. Jag blev väldigt inspirerad av Picassos olika kubism-målningar. Jag bestämde mig då för att måla något som både var konkret och abstrakt.
Jag kände att jag ville "förnya" kubismen, då jag valde en del starka färger som vanligtvis i kubismen antagligen inte skulle väljas. formerna i hjärtat är ganska tydliga då jag valde att göra dom just i detta för att få en välförståelig bild. Att det är just denna ism jag valt, även formen på "helformen" är ett form av ett hjärta. Eftersom de äldre bilderna av kubismen är lite mer mörka i sina nyanser ville jag därför göra det motsatta och få den mer levande. 
Den rinnande effekten gjorde jag med hjälp av att låta en droppe vatten rinna en liten bit så att jag sedan efter att den torkat, kunna måla efter dens svaga linjer. Det var ett ganska bra hjälpmedel eftersom jag inte har den klaraste bild av hur en vatten droppe rinner och ser ut. Även denna gång gjorde jag det för att skapa en så livfull bild som möjligt. jag tyckte att den såg lite tråkig ut innan jag då målade till den rinnande färgen. Från mitt perspektiv får bilden en helt annan mening. Jag tolkar det som att hjärtat är uppdelat i olika funktioner då det jobbar för at pumpa runt blodet i kroppen. Att det nästan är mekaniskt, fysiskt sätt. Men även ett hjärta kan blöda, mentalt. Jag tänker då på att kärlek kan brista och ett hjärta kan blöda... Det är då min tolkning på en abstrakt och konkret sätt: 
Ett hjärta kan man röra. Ett hjärta kan ha form. Ett hjärta kan man älska. Ett hjärta kan blöda...

En tolkning av Kubismen

Julia Jarlöv 
M10C
 

RSS 2.0